A képzelet és az agykontroll elmetükre technikája

Az agykontrollos csodafegyver: elmetükre technika bejegyzés segítséget adhat a teremtő gyakorlat elkezdéséhez. Most a képzelet fontosságát emelném ki. Sajnos hajlamosak vagyunk emellett elsiklani, pedig ez a kulcsa - ahogy látni fogjuk nem csak az agykontrollos csodáknak.

Az agykontroll elmetükre technikában is a képzeleté a főszerep. Nem elég egy versike mondogatása, a célt el kell képzelni, ha a kívánt eredményt, a kívánt időre el akarjuk érni. Persze a szavak is a cél felé visznek. Ha ezt választjuk, tudnunk kell, hogy ez esetben igazi ereje a kimondott szónak van. Ezoterikus, vagy okkult tudományok elmesélik, hogy voltak - főleg az ősrégi időkben - olyan emberek, akik képesek voltak szóval is teremteni. Csakhogy közben ők is elképzelték a célt, harmonizálták érzelmeiket ennek érdekében és még a hangok formálására is különös figyelmet fordítottak. Ilyen értelemben egy mantra mondogatásának semmi haszna, a képzeletet kell munkára fogni.

imagination.jpg

Fontos különbséget tenni a képzelet és a képzelgés között. A képzelgés elszabadult gondolatokból áll, amikor az elme és az érzelmek csaponganak, és elkerülik a valóságot, nem változtatnak rajta, nem teremtik. Könnyen belevegyülhetnek negatív érzelmek és gondolatok is, és ha ezek körkörössé válnak, az ember egy olyan posványban találja magát, ami akár rombolást is végezhet belső világában.

A képzelet ezzel szemben irányított gondolat. Nem kevés figyelmet, akaratot és fegyelmet követel, hiszen az elme szüntelenül próbál kibújni az irányítás alól. Vasakarat kell, hogy a gyeplőt ne engedjük el, de azon sem szabad fennakadni, ha egy-egy pillanatra kicsúszik a kezünkből, hisz az elme azonnal belekapaszkodik a negatív érzelmekbe. A képzeletgyakorlat során nyugodtnak kell maradnunk, ha elkalandozunk, higgadtan térjünk vissza hozzá. Az elmét uralni rendkívül nehéz, s bár legtöbbünknek egy élet munkája is kevés hozzá, a tapasztalatokból mindenki láthatja, hogy nem lehetetlen. 

Nikola Tesla például olyan szintre fejlesztette képzeletgyakorlatait egy testi probléma miatt, hogy kísérletek és papír nélkül az elméjében alkotta meg találmányait. 

Edison alfában tartotta magát, hogy választ, vagy ötletet kapjon. Néhány golyót tartott a kezében, és ha azok leestek mikor elaludt, a hangjukra felébredt és folytatta tovább a gyakorlatot.

Ha nagyon foglalkoztat valamilyen kérdés, valamilyen probléma megoldása, akkor lehet, hogy holnap reggel ébredéskor be fog ugrani a válasz, vagy megoldás, mint nekem többször is.

Látható, hogy nem feltétlenül szükséges az agykontroll technika, előnye mégis abban áll, hogy egy kidolgozott rendszer, gyors elcsendesülést ad a rohanó ember csapongó elméjének.

De a képzelet sokkal több mindezeknél: a szellemi fejlődés egyik leghatásosabb eszköze, az ember teremtő képessége, kapcsolata Istennel, lelke járműve, az egyetlen valós érzék...

Csak két folyamatos dolgot ne felejtsünk el a képzeletgyakorlat mellett: cselekedni a mindennapi életben és tanulni önmagunkról és a világról.

 

A dolgok azáltal lesznek, hogy nevet adunk nekik, s így lehetségesnek tartjuk őket. Minden, amit lehetségesnek tartunk, meg is történik. A valóságot az emberi képzelet teremti. - Karinthy Frigyes

Álmokban és szeretetben semmi sem lehetetlen. - Arany János  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyszamar.blog.hu/api/trackback/id/tr255628761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aranyszamár

Aranyozott szamárság: okoskodástól a bölcsességig

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása