Téves, álbölcs idézetek 3

"Ne bízz abban az emberben, akinek az érzései idővel változnak! Abban bízz, akinek az érzései akkor is ugyanazok maradnak, ha az idő változik" – emelkedjfel1.blogspot.com

Észre kellene venni, hogy a világ, és benne minden folyton változik. Nem vagyunk statikus robotok, hiába félünk az ismeretlen felé vivő változástól. Ráadásul az érzések még változékonyabbak, mint a fizikai anyag. Akinél ez nem így van, azt pszichopatának is hívhatjuk. Ő tényleg több bizalmat érdemel? 

bizalom.jpg

Illenék azt is megvizsgálni egy társas-játékban, hogy mi a te szereped a másik ember érzelmi változásaiban. Te tehetsz valamiről, okoztál neki valamit? Ha gondok jelentkeznek te semmiért nem leszel felelős, de a másikat elüldözöd minden megértésre törekvés nélkül? Kettőn áll a vásár! 

Elnézve a sok bizalomról szóló idézetet, úgy látom, nagy a rettegés. Elveszthetünk anyagi javakat, fájdalmat gyűjthetünk? És? Több leszel tőle, vagy kevesebb? Kapsz értékes leckét? Tanulsz belőle? Ez nem a másik emberről szól. Ha félsz az élettől, ne másokat büntess.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyszamar.blog.hu/api/trackback/id/tr3516722014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aranyszamár

Aranyozott szamárság: okoskodástól a bölcsességig

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása