A Sió mentén

Nemrég Nyuszival kiugrottunk a város határába, hogy megnézzük, amit még nem láttunk. Mivel sár volt és kényelmesek is vagyunk, ezért a kirándulás dagonyázós részét a kocsira biztuk. Elsőként le is mentünk Siófok térképéről a kiliti szőlőhegy mögé, hogy a siójuti halastóhoz eljussunk.

siójuti halastó


Mivel nem vittünk felszerelést és nem is hobbink a horgászat, továbbáltunk, és megnéztük, hol is döcög az InterVillage, vagyis a Piroska a 35-ös vasúti mellékvonalon és hol keresztezi vasúti híd formájában a Siót. Pechünkre, vagy épp szerencsénkre vonat épp nem járt arra.

Vasúti híd a Sión


Így megnéztük a nemrég átadott Siójutig futó kerékpárutat is. Kár, hogy nem épült ki mellé aszfaltos út az autóknak is a földút kiváltására. Bár a leleményesebb autósok nyugodtan választhatják a bicikliutat is, mint ahogy meg is tették, hiszen az ezt akadályozó vasrudak néhol már ki lettek fűrészelve.

siójuti kerékpárút


Nem messze található egy zsilip is a Sión, ahol a helyiek nemcsak gyalog, vagy biciklivel, de kocsival is át szoktak gázolni, mivel általában itt minimális víz folydogál.

 


Szóval, kedves siófokiak és turisták, van hol kirándulni és van mit megnézni a városban és környékén a Balaton-parton és a szórakozóhelyeken kívül!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyszamar.blog.hu/api/trackback/id/tr48922457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tötyi 2009.08.16. 16:18:32

Tetszenek a fotóid :)!

Aranyszamár

Aranyozott szamárság: okoskodástól a bölcsességig

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása