Esküvői meghívó készítés házilag saját szöveggel

"Úgy döntöttünk, hogy véget vetünk az én sose adom be a derekamat című fejezetnek, ...". Eszünk ágában sem volt ilyen együgyű meghívóval invitálni a násznépet a nagy napra.

meghivo.jpg

Nem is találtunk a neten fellelhető 1-2 tucat sablonszöveg között érdemlegeset egy-két mondatrész kivételével. Megírtuk a sajátunkat. Ezután megtekintettük a meghívókészítő vállalkozások kínálatát, majd úgy döntöttünk, nem fizetünk 4-500 forintot egy darab meghívóért. Elkészítettük a sajátunkat.

Az eredmény mindenkinek nagyon tetszett. De nem mellékes az sem, hogy a munkahelyen ki tudtuk nyomtatni ingyen a meghívókat, csak a papírt és a borítékot kellett megvenni.

Esküvői meghívó sablon első oldal Esküvői meghívó sablon második oldal

 

A papírválaszték sajnos nagyon szerény, 120 és 250 grammos súly között nem találtunk megfelelő kinézetű és vastagságú papírt. A 250-es nem volt rossz választás, bár kissé vastag. Ára 100-200 forint között van. A vastagság miatt a hajtogatáskor előbb meg kell vonalazni egy arra alkalmas tárggyal:

A meghívó az ingyenes Scribus kiadványszerkesztő programmal készült. A meghívó sablont le is töltheted:

meghivo-sablon.zip

Ha nem ijedsz meg az ismeretlentől, könnyen bele lehet rázódni a Scribus használatába, és egyéb díszítést, színezést is alkalmazhatsz. A választott betűtípushoz nem volt vastag altípus, ezért ugyanaz a szöveg(keret) kétszer lett egymásra helyezve. A nyomtatás akkor ad a margók szerint pontos eredményt, ha egyből a Scribus-ból történik és nem egy exportált pdf-ből.

A saját tervezésnél maradva a gyűrűnket is megmutatom, ezeket tekintve sem kell az unalmas tömegcikket megvásárolni:

karikagyuru.jpg

 

Magyar párnak magyar menyegzőt!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyszamar.blog.hu/api/trackback/id/tr555474612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aranyszamár

Aranyozott szamárság: okoskodástól a bölcsességig

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása