Törölhetetlen könyvtár törlése

Sokszor belefutottam olyan könyvtárakba, fájlokba, amiket nem tudtam letörölni a windows fájlrendszeréből. Hiába változtattam jogosultságokat. Íme a megoldás.

Ami pedig nem más, mint az Unlocker nevű kis program. Feltelepítve, beépül a jobb klikk menübe, és rákattintva más törölhető is sikerrel a fránya állomány.

Lehet még próbálkozni parancssoros, esetleg csökkentett módos újraindítással és úgy törölni. De ha épp egy külső vinyón van a célpont, akkor ez valószínűleg nem járható út.

Ajánlják még azt a módszert is, hogy elindítjuk a parancssort (cmd parancs a start menüben), elnavigálunk a célfájlhoz (könyvtárból kilépés: CD.., belépés: CD konyvtar), leállítjuk az explorer folyamatot (ALT+CTRL+DEL: feladatkezelő), majd kiadjuk a DEL konyvtar parancsot. Ez nekem nem jött be.

A letöltés és telepítés pár kattintását leszámítva az Unlocker kényelmesebb megoldás, mint parancssorba pötyögni.

Jó törölgetést.

"A rend és csak a rend az, ami véglegesen létrehozza a szabadságot." - Charles Péguy

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyszamar.blog.hu/api/trackback/id/tr845686032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aranyszamár

Aranyozott szamárság: okoskodástól a bölcsességig

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása