Téves, álbölcs idézetek 1

Először magunkat kell szeretnünk, hogy másokat szerethessünk! Ha magadat nem szereted, akkor mást hogy tudsz szeretni? Mert hogyan adsz olyat ami benned sincs?

 A szeretet nem korlátozódik az emberi szívre, ezért nem lehet kint vagy bent tartani sem. E tudás hiányában akartuk először megvédeni, aztán pedig félve korlátozni a szeretetet. Azt hisszük, hogy véges dolog, amit birtokolni lehet, vagy el lehet veszíteni. Azt hisszük, ritka és törékeny. De tévedünk, és ez a tévedés az életünket színtelenné teszi, megfoszt minket az örömtől, a kapcsolatoktól és az élet szentségétől.

...

Nincsenek határai, és nem lehet palackozni vagy megvédeni. Mindenhol ott van – szabadon, bőségesen és állandóan.

...

A szeretetnek, mint minden erénynek, tudatosnak kell lennie, szándékosan kell kiválasztanunk az összes angyali és ördögi késztetés közül, amelyek minden pillanatban választás elé állítják az embert.

...

fly.png

Ahhoz, hogy átérezzük és kiterjesszük a szeretetet, nem kell magunkat szeretnünk – de legyen ez is céljaink között. A népszerű elképzelés, amely szerint először magunkat kell szeretnünk, mielőtt másokat szeretnénk, nem használ senkinek, mert csupán arra késztet, hogy a megfelelő pillanatra várjunk, amikor elkezdhetünk másokat szeretni. Meg kéne vonni bárkitől is a szeretetet, csak mert bizonytalanok vagyunk önmagunkban? Ahhoz, hogy szeressünk, egyszerűen csak hagynunk kell, hogy a szeretet keresztüláramoljon rajtunk, nem kell megpróbálni birtokolni, valami téves teljességérzést vagy személyes tökéletességet érezni, mielőtt kiárasztanánk. A szeretet tökéletes, de nekünk nem kell annak lennünk. Önzés és ostobaság azt hinni, hogy saját személyünk minden aspektusát szeretnünk kell ahhoz, hogy mások valamilyen oldalát méltányoljuk vagy szeressük. 

Brendon Burchard: A motiváció kiáltványa

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyszamar.blog.hu/api/trackback/id/tr3916599240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aranyszamár

Aranyozott szamárság: okoskodástól a bölcsességig

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása